jazzdans

Jazzdans                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Jazzdansen har røtter tilbake til Afrikansk dans, og oppsto først blant den svarte befolkningen i USA tidlig på 1900-tallet. Man danset etter hvert til jazzmusikk, derav navnet jazzdans. Etter hvert spredde dansestilen seg over hele verden, og i våre dager brukes mye popmusikk til denne stilen. Jazzdans brukes også mye i show- og musikaldans. I Norge kaller vi også stilen for jazzballett da mye av den grunnleggende klassiske teknikken også er basis i jazzdans.

Det finnes mange ulike stilarter innen jazzdans, som er en danseform i stadig utvikling. Jazzdansen forandrer seg med trender, moter og popmusikk. I jazzdans får du utfolde deg og oppleve danseglede, og du utvikler styrke, koordinasjon og smidighet. Fra 8 år.


Jazzdans for barn 7-8 år –
Jazzdanstimen er tilrettelagt for aldersgruppen 7-8 år.
I tillegg til at elevene lærer elementer og enkel teknikk fra jazzdans, legger vi også stor vekt på å utvikle danseglede og grunnleggende motoriske ferdigheter.

Showjazzdans 9-12 år  – Timen er basert på jazzdans-teknikk, men har fokus på show- og musikal delen innen jazzdans.

Lyrisk jazzdans 13-18 år – Jazzdanstime med mer feminine og rolige bevegelser og koreografier.

Diva-klasse fra 13 år og oppover – Diva-klasse er basert på kommersiell jazzdans, men henter inspirasjon fra mange forskjellige stiler, som for eksempel showjazz, vogue og musikkvideoer. Diva stil er en feminin stil. Klassen inneholder danseteknikk, men det fokuseres mye på uttrykk og individualitet, og at du skal få oppleve danseglede!

Nivåene i jazzdans:

Timer som er angitt med alder krever ikke spesielle forkunnskaper.

Timer som er angitt med nivå krever at du har danset i flere semestre, og har de kunnskapene som behøves for å følge gruppen.

Litt øvet nivå – du har trent dansestilen noen år, og kan all grunnleggende teknikk og trinn

Øvet nivå – du har trent dansestilen i flere år, og er på et høyt nivå danseteknisk nivå

Avansert nivå – du har trent dansestilen i mange år og er på et meget høyt nivå danseteknisk og dynamisk.  Lærer ny koreografi raskt og har god styrke og fleksibilitet.

JAZZDANS VÅREN 2019:

Jazzdans 7-8 år – mandager kl 1815-1900

Jazzdans 9-12 år – mandager kl 1900-2000

Jazzdans 11-13 år – tirsdager kl 1730-1830

Show-jazz 9-12 år   – lørdager kl 1045-1130

Lyrisk jazz 13-18 år – lørdager kl 1230-1330

Diva klasse fra 13 år – tirsdager kl 1530-1630

Jazzdans 13-18 år – mandager kl 1615-1715

Jazzdans, litt øvet nivå – tirsdager kl 1930-2030

Jazzdans, øvet nivå – torsdager kl 1730-1830

Jazzdans, avansert nivå – mandager kl 2000-2130

 

ANTREKK OG UTSTYR:

Jazzdans
Treningsklær som er gode å bevege seg i, som for eksempel jazzbukse, tights, sykkelbukse og en litt ettersittende overdel som for eksempel t-shirt, singlet eller ballettdrakt.
På føttene myke jazzdans- eller ballettsko, evt. barbent eller sokker i teknikkøvelsene.
Elever på øvet nivå kan også bruke dance sneakers i dansesekvensene.