moderne dans

MODERNE DANS

Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i vårt århundre, og oppsto som en reaksjon mot den klassiske balletten. Enkeltpersoner som ville uttrykke seg gjennom dans, skapte sitt eget bevegelsesmønster med utgangspunkt i sin egen kropp. F.eks. Isadora Duncan, Martha Graham, Rudolf von Laban, Merce Cunningham og Lester Horton. Det er derfor mange ulike retninger innen moderne dans i dag.

Karakteristisk for denne dansestilen er blant annet avspenning og bruk av tyngdekraft, samt kontakt med gulvet. Det brukes vanligvis ikke sko i moderne dans.

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere og mye instrumentalmusikk. Vi anbefaler at du er 12-13 år før du begynner å trene denne teknikken.

Nivåer i moderne dans:

For å følge timer som er angitt med alder kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Litt øvet nivå – du har trent dansestilen noen år, og kan all grunnleggende teknikk og trinn

Øvet nivå – du har trent dansestilen i flere år, og er på et høyt nivå danseteknisk

Avansert nivå – du har trent dansestilen i mange år og er på et meget høyt nivå danseteknisk og dynamisk.  Lærer ny koreografi raskt og har god styrke og fleksibilitet.

Antrekk og utstyr i timene:
Treningsklær i elastisk stoff. Kan være jazzbukse, joggebukse, tights eller liknende, t-shirt eller ballettdrakt. På bena er vi gjerne barbent. Knebeskyttere kan være greit å ha tilgjengelig på videregående nivåer, da det jobbes en del på gulvet.

SAMTIDSDANS med Improvisasjon og Koreografi

Samtidsdansen sees på som en videreutvikling av den moderne dansen. Med mange forskjellige retninger og stor variasjon, er det en levende dansestil som hele tiden er i utvikling. Dansestilen har et sterkt fokus på personen som danser, på improvisasjon og utvikling av eget danserisk uttrykk. Innenfor stilen finnes det grener som tar i bruk prinsipper fra moderne danseteknikk, releaseteknikk, kontaktimprovisasjon, kampsport, teater og stemmebruk. Det er en bred stil som kan bestå av mange innfallsvinkler.

I denne timen vil vi ha mye fokus på improvisasjonsteknikker og metoder for å videreutvikle din egen måte å danse på. Alene og sammen med andre, i satte sekvenser og i fri improvisasjon. Vi vil jobbe med kreative oppgaver, hvor vi også får kunnskap om verktøy for å lage dans og koreografi selv og sammen med andre.

Timen passer godt for deg som kjenner at du ønsker å satse videre på dans, og for deg som har lyst til å lære mer om improvisasjon og om å lage dans selv.

Antrekk/ utstyr til timen: Treningsklær i elastisk stoff. Det kan være jazzbukse, joggebukse, tights eller lignende. T-skjorte, singlet eller tynn genser. Ha gjerne med en overdel med lange armer, og underdel med lange ben da vi kommer til å jobbe litt på gulvet gjennom timen. Vi jobber barbent eller med sokker.

MODERNE DANS og SAMTIDSDANS VÅREN 2019:

Moderne dans fra 12 år     – tirsdager kl 1630-1730         Lærer: Virva Suopohja

Moderne dans, litt øvet nivå – dager kl 1815-1915             Lærer: Kristin Lødøen

Moderne dans, øvet nivå – mandager kl 1715-1815           Lærer: Malin S. Isaksen

Moderne dans, avansert nivå – torsdager kl 1930-2030  Lærer: Malin S. Isaksen

Samtidsdans, litt øvet/øvet – fredager kl 1715-1815         Lærer: Ingeborg Bjerke Styve