Afrodans – workshop

[av_one_full first]
[av_textblock ]

Afrodans – Workshop

[/av_textblock]

[av_image src=’http://asker.icapire.no/wp-content/uploads/2014/04/bor4-1030×5.jpg’ attachment=’225′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]
[/av_one_full]

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Afrodans – workshop

med Dilu Matola

LØRDAG 18. OKTOBER

Kl 1230-1330     Barn/ungdom, 7-13 år – kursavgift kr 150

Kl 1330-1500     Ungdom/voksne – kursavgift kr 200

Barn/ungdom – I denne workshopen skal vi introdusere det mystiske og magiske Afrika. Ved hjelp av trommens rytmer skal vi utforske kontinentets tradisjonelle musikk og dans. Vi skal lære krigernes dans, kalt Xigubu.

Ungdom/voksne – I denne workshopen reiser vi gjennom dansen til det nordlige Mosambik. Vi skal lære en rituell dans, kalt Mapiko, fra Makonde-stammen. Denne dansen symboliserer overgangen fra barn til voksen.

Begge workshopene vil bestå av oppvarming, danseøvelser, noe sang og uttøyning til slutt.

Dilu Matola kommer fra Maputo, hovedstaden i Mosambik. Hun har elsket å danse så lenge hun kan huske. I 2001 startet hun å danse med en av Mosambiks mest kjente dansegrupper, – “Milorho”. Hun ser på dans som en livsstyrkende aktivitet som feirer og tar vare på kultur og kunst. Til tross for at hun er opplært som en ballerina i tradisjonell mosambikisk dans har hun utviklet en lidenskap for andre stiler som samtidsdans, magedans, hip-hop, dancehall, Hoop-dance, forro, samba m. fl.        For tiden underviser Dilu i afrikansk dans ved Sagene Samfunnshus.

Påmelding til Asker dans og ballettskole, tlf. 66 90 23 70, e-post askerdan@online.no   

eller benytt påmeldingsskjema på www.askerdansogballett.no

Påmeldingsfrist: 15. oktober.
[/av_textblock]

[/av_one_full][av_one_full first]
[av_image src=’http://asker.icapire.no/wp-content/uploads/2014/09/bilde_afrodans.jpg’ attachment=’459′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]
[/av_one_full]