Hip Hop

Hip Hop

Gatedansen oppsto i USA rundt 1970, da ungdommer begynte å eksperimentere med dans og musikk ute i gatene. Hip hop-kulturen besto opprinnelig av graffiti, rap, platespilling/DJs og breaking. Etter hvert oppsto det forskjellige danseformer innen hip hop-kulturen og disse er fortsatt i utvikling.

Hip hop blir i dag brukt som betegnelse for en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor man danser til funk og rap-musikk.
Hip hop inneholder elementer fra forskjellige dansestiler, som for eksempel jazzdans, funk og breakdance.

NIVÅER:

For å delta på timer som er angitt med alder kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Timer som er angitt med nivå, krever at du har erfaring i dansestilen.

Litt øvet nivå – du har trent dansestilen noen år, og kan all grunnleggende teknikk og trinn

Øvet nivå – du har trent dansestilen i flere år, og er på et høyt nivå danseteknisk

Avansert nivå – du har trent dansestilen i mange år og er på et meget høyt nivå danseteknisk og dynamisk.  Lærer ny koreografi raskt og har god styrke og fleksibilitet.

Lady style fra 14 år – er en hip hop-time med mer feminin stil. Det er en fordel å ha noe erfaring med hip hop for å delta på denne timen, men ikke et krav.

Med normal progresjon går man 4-6 semestre på et nivå før man går videre til neste. Danser man 1-2 timer i uken regner vi at man har normal progresjon i hip hop. Selv om man går på samme nivå, så lærer man nye elementer og koreografier hvert semester. Det tar derfor flere semestre før man har lært alt man trenger for å gå videre opp i nivå. Elever som går på mange dansetimer i uken og har en sterk grunnteknikk i dans, kan bli flyttet opp raskere enn de som kun trener hip hop.

Cool kids – 7-9 år. Dette er en time som retter seg mot Hip hop, men som er mer variert lagt opp enn hip hop- timer for eldre elever. Her vil barna jobbe med grunnleggende danseteknikk, koordinasjon, rytmikk, improvisasjon, kondisjon og styrke, alt pakket inn i kule øvelser til aktuell popmusikk og klassikere. Timen passer for både gutter og jenter. Kurset går på onsdager kl 1630-1715.

For yngre elever anbefaler vi også Minibreak fra 6 år, Juniorbreak eller Jazzdans som forberedende trening.

Antrekk og utstyr i timene:
Joggesko eller dance sneakers, treningsbukse og t-shirt/genser. Gjerne litt løstsittende klær.

HIP HOP VÅREN 2024:

Cool-kids 7-9 år – onsdager kl 1730-1815  

Hip hop 10-12 år – onsdager kl 1530-1630 

Hip hop 10-13 år – fredager kl 1715-1815

Hip hop fra 13 år – onsdager kl 1930-2030

Hip hop, litt øvet – onsdager kl 1830-1930

Hip hop, øvet  – onsdager kl 1630-1730

Lady style fra 14 år – fredager kl 1815-1915