Intensivkurs

UKE 32 – 7.-10. august i Dynamitten, Sætre innbyggertorg

 

Kurset er gratis, men krever påmelding.

Asker kulturskole arrangerer sommerkurs i dans for barn 10-12 år mandag-torsdag i Sætre i uke 32. Dagene vil inneholde både dans og sosiale aktiviteter, og i løpet av uken blir det blant annet undervisning i hip hop, jazzdans og showdans, samt danseverksted hvor du får utfordret din kreativitet gjennom ulike oppgaver og skapende arbeid.

Kurset passer både for nybegynnere og de som har noe erfaring med dans.

Deltakerne tar selv med lunsj og drikke (vi anbefaler å ha med vannflaske) og det kan være lurt å ha litt frukt, nøtter eller liknende hvis man trenger litt påfyll utenom lunsjen.

Antrekk: Vi anbefaler å ha løstsittende klær som t-skjorte og joggebukse eller shorts til hip hop. Her bør man også ha joggesko eller liknende (obs – skoene må har rene såler/innesko).

I jazzdans og showdans kan det være fint å ha litt mer ettersittende tøy, som f.eks. kort eller lang tights. Her kan man ha myke dansesko eller sokker på føttene.

Lærere er Charlotte Holler Skovdahl og Sigurd Kirkerud Roness.

Plan for dagene (her kan det bli små endringer):

Kl 0930-1030 – Hip hop

Kl 1030-1045 – pause

Kl 1045-1145 – Jazzdans

Kl 1145-1230 – Lunsj

Kl 1230-1330 – Showdans

Kl 1330-1345 – pause

Kl 1345-1500 – Danseverksted, skapende arbeid.

Det er anledning for elever å komme fra kl 0900 og lokalet er åpent frem til kl 1530.

Torsdag 10. august kl 1500 inviteres foreldre og venner til visning av danser og koreografi som elevene har lært i løpet av sommerkurset.

Har du spørsmål eller ønsker å melde deg på – ta kontakt med Marianne Schwarz, marianne.schwarz@asker.kommune.no , tlf. 66 90 94 70

De som ikke tidligere er registrert som elever i Asker kulturskole må søke plass via kulturskolens nettside. www.askerkulturskole.no 

Påmeldingsfrist 23. juni.

VELKOMMEN TIL SOMMERKURS I DANS 2023!

Uke 25 – 19.-23. juni på Erteløkka

 Asker kulturskoles sommerkurs i dans på Erteløkka har timer for barn fra 10 år, ungdom og voksne. Det er danseklasser på begynner/litt øvet nivå (nivå 1) og øvet nivå (nivå 2) på dagtid og klasser på øvet/avansert nivå på kvelden.

Sommerkurset er en fin anledning til å prøve en ny dansestil, eller trene ekstra og lære nye koreografier i en stilart du kjenner fra før.                                                                                Sommerkurset er åpent for alle, også om du ikke har vært elev hos oss før. Nedre aldersgrense for å delta er 10 år.

På dagtid melder man seg på heldagskurs, med 4 undervisningstimer i dans og 30 minutter med strekk og uttøying på slutten av dagen, samt felles lunsj.

Angående lunsj, så ber vi elever som har matallergier opplyse om dette ved påmelding.

Heldagskurset går fra mandag til og med fredag, og man melder seg på nivå 1 eller nivå 2. Det gis ikke prøvetimer i sommerkursuken.

Klassene på kvelden kl 1700-1930 går mandag-torsdag, og her kan man velge å delta på en eller to klasser.

Fredag 23.6. avslutter vi sommerkurs-uken med en visning på Erteløkka for familie og venner.

På årets sommerkurs har vi Samtidsdans, Jazzdans, Hip hop, Showjazz, Teknikk- og styrketrening, Klassisk ballett, Strekk og Danseverksted.

Lærere er Malin S. (Isaksen) Flo, Anne Bratteberg, Hedda-Sofie Nilsen, Charlotte Holler Skovdahl og Emanuel Waal Hem.

  • Nivå 1 passer for deg som er begynner eller har litt erfaring med dansestilen.
  • Nivå 2 er for deg som har trent dans i noen år, og er på et øvet nivå.
  • Øvet/Avansert nivå er for deg som har trent dans i mange år.

Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på hvilket nivå du skal melde deg på.

Påmelding og spørsmål: Send mail til marianne.schwarz@asker.kommune.no ,

eller ring tlf. 66 90 94 70 eller 990 93 963.

Timeplan nivå 1, mandag til fredag:

Kl 0930                      – oppmøte (det er mulig å komme inn fra kl 0900)

Kl 0945 -1045         – Jazzdans                            – Anne Bratteberg

Kl 1100-1200          – Samtidsdans                     – Anne Bratteberg

Kl 1200-1245          – lunsj

Kl 1245-1345           – Hip hop                              – Charlotte H. Skovdahl

Kl 1400-1500          – Danseverksted                  – Hedda-Sofie Nilsen

Kl 1500-1530          – Strekk og avslutning        – Hedda-Sofie Nilsen

Timeplan nivå 2, mandag til fredag:

Kl 0930                    – oppmøte (det er mulig å komme inn fra kl 0900)

Kl 0945-1045          – Teknikk og styrketrening            – Malin S. Flo

Kl 1100-1200          – Samtidsjazz                                   – Malin S. Flo

Kl 1200-1245          – lunsj

Kl 1245-1345           – Musikaldans/showjazz               – Hedda-Sofie Nilsen

Kl 1400-1500          – Hip hop                                          – Charlotte H. Skovdahl

Kl 1500-1530          – Strekk og avslutning                    – Hedda-Sofie Nilsen

 

Timeplan øvet/avansert nivå mandag til torsdag:

Kl 1700-1800 – Hip hop                            – Charlotte H. Skovdahl

Kl 1700-1800 – Klassisk ballett              – Marianne Schwarz

Kl 1800-1930 – Samtidsdans                 – Emanuel W. Hem

 

Kursavgift:

Heldagskurs nivå 1 eller nivå 2 med lunsj          – kr 2600

1 kveldsklasse pr dag á 60 minutter, 4 dager – kr 680

1 kveldsklasse pr dag á 90 minutter, 4 dager  – kr 760

2 kveldsklasser pr dag, 60+90 min., 4 dager – kr 1160

 

KURSBESKRIVELSER:

Jazzdans, nivå 1: Med røtter i afrikansk dans og klassisk ballett har jazzdansen et variert og dynamisk uttrykk. I jazzdanstimen arbeides det med rytme og musikalitet, stilforståelse, formidling og isolasjons- og koordinasjonsarbeid. Timene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, trinn/teknikk og mye koreografi. Antrekk er f.eks. tights og t-skjorte, jazz-sko eller myke ballettsko, eventuelt sokker hvis du ikke har sko.

Samtidsjazzdans, nivå 2: På nivå 2 undervises det i en sjanger av jazzdans, som kalles Samtidsjazzdans eller Contemporary jazz.

Samtidsdans: Dette er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere. Klassene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, teknikk og koreografi. Antrekk/utstyr til timen: Treningsklær i elastisk stoff. Ha gjerne med en overdel med lange ermer, og underdel med lange ben, da det blir noe gulvarbeid i timen. Barbent eller sokker.

Styrke- og teknikktrening: På denne timen gjøres spesifikke styrkeøvelser for å utvikle god grunnteknikk i dans.

Hip hop: Hip hop blir i dag brukt som betegnelse for en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor man danser til funk og rap-musikk.
Hip hop inneholder elementer fra forskjellige dansestiler, som for eksempel jazzdans, funk og breakdance. På sommerkurset består timen hovedsakelig av koreografi og innstudering av trinnkombinasjoner. Antrekk: joggesko eller liknende (obs – rene innesko!) og ledig treningstøy som f.eks. t-skjorte og joggebukse eller shorts.

Showjazz: Timene på sommerkurset er på nivå 2 og inneholder oppvarming, trinn/teknikk, trinnkombinasjoner og koreografi med utgangspunkt i kjente musikaler eller filmer. Det blir innstudert en dans i løpet av uken. Vi ønsker at du har på sorte, ettersittende klær, f.eks. tights, jazzbukse, t-skjorte eller ballettdrakt. Det anbefales å bruke jazz-sko i disse timene.

Danseverksted: På denne timen får du utfordret din kreativitet gjennom ulike oppgaver og skapende arbeid. Vi lager eget dansemateriale og skaper koreografi sammen.

Strekk: Hver dag avslutter vi heldagskurset med 30 minutter med strekk og uttøying. Her får du strukket godt ut og spent av etter dagens dansetimer.

Klassisk ballett: I år tilbyr vi også klassisk ballett på sommerkurset. Nivået vil bli tilpasset deltakerne, men er i utgangspunktet lagt til et øvet/avansert nivå.

 Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene, men gjør oppmerksom på at påmelding er bindende etter 12. juni.

 

                                               **************

 Påmelding og spørsmål:

Ta kontakt med Marianne Schwarz på e-post: marianne.schwarz@asker.kommune.no , tlf. 66 90 94 70 eller 990 93 963.

Asker kulturskole dans, tidligere Asker dans og ballettskole

Dansesalene er på Erteløkka 19, 1384 Asker, inngang fra parkeringshuset

Tlf. 66 90 94 70

www.askerkulturskole.no

www.askerdansogballett.no

www.facebook.com/Askerkulturskoledans

www.facebook.com/askerkulturskole

Instagram: @askerkulturskole_dans og @askerkulturskole

PEDAGOGER PÅ SOMMERKURSET 2023:

Emanuel Waal Hem er utdannet fra Universitetet i Stavanger, Spin Off forstudium i dans og Norges Musikkhøgskole. Emanuel jobber både som utøvende danser og pedagog, og har undervist ved danselinjer på flere videregående skoler, private danseskoler og jobber for tiden blant annet i Oslo kulturskole.

Anne Bratteberg har utdanning fra Dans Forstudium ved Trøndertun Folkehøgskole, Bachelor i samtidsdans fra Universitet i Stavanger med et semester ved Academy of Performing Arts i Slovakia og praktisk-pedagogisk utdanning i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har undervist på flere danseskoler, blant annet Kristi Skulleruds ballettskole og Danseverket.  

Hedda-Sofie Nilsen har en bachelor i jazzdans med pedagogikk fra Høyskolen Kristiania og har gått på danselinjen ved Follo folkehøgskole. Hun er for tiden danselærer i Enebakk kulturskole og har vært vikar i Asker kulturskole ved flere anledninger.

Charlotte Holler Skovdahl er fra Lier, og er tidligere elev ved Asker dans og ballettskole i tillegg til at hun har danset på mange andre skoler i Oslo og Paris. Charlotte har utdanning fra hip hop-linjen ved Follo folkehøgskole og Bårdar akademiet. Hun er nå fast Hip hop-lærer i Asker kulturskole.

Marianne Schwarz er utdannet fra Statens balletthøgskoles pedagoglinje og London Contemporary Dance School, og har også videreutdanning innen sansemotorisk trening og veiledningspedagogikk. Hun var med og etablerte Asker dans og ballettskole i 1988, har undervist der fra starten av og videre nå i Asker kulturskole. Marianne underviser også dans ved Rønningen skole og ved PPU-utdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Malin Schanett (Isaksen) Flo er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole med fordypning i jazzdans, har PPU i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo og Master-utdanning i pedagogikk fra UiO. Malin har undervist ved bl.a. Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs., Norges Dansehøgskole/Høgskolen Kristiania, Bårdar akademiet og Asker dans og ballettskole, i tillegg til at hun er fast lærer hos oss ved Asker kulturskole dans. Malin er blant annet kunstnerisk leder og koreograf for skolens kompanigrupper/fordypningstilbud.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

CIMG11915

 

 

IMG_1189svIMG_1202redsv