Intensivkurs

VELKOMMEN TIL SOMMERKURS I DANS 2024!

Uke 26, 24.-28. juni

Asker kulturskoles sommerkurs i dans på Erteløkka har timer for barn fra 10 år, ungdom og voksne. Det er danseklasser på begynner/litt øvet nivå (nivå 1) og øvet nivå (nivå 2) på dagtid og noen klasser på øvet/avansert nivå på kvelden.

Sommerkurset er en fin anledning til å prøve en ny dansestil, eller trene ekstra og lære nye koreografier i en stilart du kjenner fra før. Det er åpent for alle å delta, også om du ikke har vært elev hos oss før.

På dagtid melder man seg på heldagskurs med 4 undervisningstimer i dans, lunsj og dagen avsluttes med strekk og uttøying.
Vi ber elever som har matallergier opplyse om dette ved påmelding.

Heldagskurset går mandag-fredag, og man melder seg på nivå 1 eller nivå 2.
Klassene på kvelden kl 1700-1900 går mandag-torsdag, og her kan man velge å delta på en eller to klasser.

Fredag 28.6. avslutter vi uken med en visning på Erteløkka for familie og venner.

På timeplanen i år har vi Samtidsdans, Jazzdans, Klassisk ballett, Hip hop, Breakdance, Popping og Boogaloo, funk, Danseverksted, strekk, teknikk- og styrketrening.

Lærere er Kristina L. Høydal, Mohammed «Funkymoe» Hussein, Anne Bratteberg, Charlotte Holler Skovdahl, Andreas Vorkinnslien og Marianne Schwarz.

• Nivå 1 passer for deg som er begynner eller har litt erfaring med dansestilen.
• Nivå 2 er for deg som har trent dans i noen år, og er på et øvet nivå.
• Øvet/Avansert nivå er for deg som har trent dans i mange år.

Det gis ikke prøvetimer i sommerkursuken.
Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på hvilket nivå du skal melde deg på.

Påmelding og spørsmål: Send mail til marianne.schwarz@asker.kommune.no ,
eller ring tlf. 66 90 94 70 eller 990 93 963.

Timeplan nivå 1, mandag til fredag:
Kl 0930 – oppmøte
Kl 0945 -1045 – Samtidsdans – Kristina Høydal
Kl 1100-1200 – Jazzdans – Anne Bratteberg
Kl 1200-1245 – lunsj
Kl 1245-1345 – Hip hop – Charlotte H. Skovdahl
Kl 1400-1500 – Danseverksted – Anne Bratteberg
Kl 1500-1530 – Strekk og avslutning – Anne Bratteberg

Timeplan nivå 2, mandag til fredag:
Kl 0930 – oppmøte
Kl 0945-1045 – Styrke- og teknikktrening – Anne Bratteberg
Kl 1100-1200 – Samtidsdans – Kristina Høydal
Kl 1200-1245 – lunsj
Kl 1245-1345 – Jazzdans, koreografi – Anne Bratteberg
Kl 1400-1500 – Hip hop – Charlotte H. Skovdahl
Kl 1500-1530 – Strekk og avslutning – Charlotte H. Skovdahl

Timeplan kveldsklasser, mandag til torsdag:
Kl 1700-1800 – Popping basics –begynner fra 12 år – Mohammed Funkymoe Hussein
Kl 1700-1800 – Klassisk ballett, øvet/avansert nivå – Marianne Schwarz
Kl 1800-1900 – Popping/boogaloo funk klasse
– øvet/avansert nivå – Mohammed Funkymoe Hussein
Kl 1800-1900 – Break fra 11 år, åpent nivå – Andreas Vorkinnslien

Kursavgift:
• Heldagskurs nivå 1 eller nivå 2 med lunsj – kr 2750
• 1 kveldsklasse á 60 minutter, 4 dager – kr 720
• 2 kveldsklasser, 2 x60 minutter, 4 dager – kr 1150

**************
Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene, men gjør oppmerksom på at påmelding er bindende etter 17. juni.

Påmelding og spørsmål:
Ta kontakt med Marianne Schwarz på e-post:
marianne.schwarz@asker.kommune.no , eller
telefon: 66 90 94 70 eller 990 93 963.

Dansesalene er på Erteløkka 19, 1384 Asker, inngang fra parkeringshuset.

www.askerkulturskole.no
www.askerdansogballett.no

KURSBESKRIVELSER:

Jazzdans, nivå 1: Med røtter i afrikansk dans og klassisk ballett har jazzdansen et variert og dynamisk uttrykk. I jazzdanstimen arbeides det med rytme og musikalitet, stilforståelse, formidling og isolasjons- og koordinasjonsarbeid. Timene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, trinn/teknikk og mye koreografi. Antrekk er f.eks. tights og t-skjorte, jazz-sko eller myke ballettsko, eventuelt sokker hvis du ikke har sko.

Jazzdans, koreografi, nivå 2: Denne timen vil hovedsakelig bestå av innlæring av koreografi. I løpet av uken skal vi innstudere to koreografier, og vi skal innom ulike stiler innenfor jazzdansen.

Samtidsdans: Dette er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere. Klassene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, teknikk og koreografi. Antrekk/utstyr til timen: Treningsklær i elastisk stoff. Ha gjerne med en overdel med lange ermer, og underdel med lange ben, da det blir noe gulvarbeid i timen. Barbent eller sokker.

Styrke- og teknikktrening: Denne timen vil bestå av oppvarming, styrke og teknikk. Vi skal innom elementer som kondisjon, kjernemuskulatur, balanse, mobilitet, spenst og styrke for stå-benet.

Hip hop: Hip hop blir i dag brukt som betegnelse for en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor man danser til funk og rap-musikk.
Hip hop inneholder elementer fra forskjellige dansestiler, som for eksempel jazzdans, funk og breakdance. På sommerkurset består timen hovedsakelig av koreografi og innstudering av trinnkombinasjoner. Antrekk: joggesko eller liknende (obs – rene innesko!) og ledig treningstøy som f.eks. t-skjorte og joggebukse eller shorts. Gjerne litt vide klær.

Danseverksted: På denne timen får du utfordret din kreativitet gjennom ulike oppgaver og skapende arbeid. Vi lager eget dansemateriale og skaper koreografi sammen.

Strekk: Hver dag avslutter vi heldagskurset med 30 minutter med strekk og uttøying. Her får du strukket godt ut og spent av etter dagens dansetimer.

Klassisk ballett: Nivået vil bli tilpasset deltakerne, men er i utgangspunktet lagt til et øvet/avansert nivå (fra nivå 7 og oppover hos oss).

Breakdance, åpent nivå fra 11 år: Timen er åpen både for nye og mer erfarne elever i breakdance. Nivået vil tilpasses deltakerne, og det blir gitt individuell veiledning.
Anbefalt antrekk: Ledig treningstøy som t-skjorte og shorts eller elastisk treningsbukse, joggesko til innendørs bruk.

Popping basics fra 12 år: Her skal vi gå gjennom det grunnleggende i popping og de forskjellige stilene rundt popping. Det blir en time full av funky vibes og god stemning.

Popping/Boogaloo funk-klasse, øvet/avansert nivå: I denne klassen underviser FunkyMo popping, og de forskjellige stilene innen popping. Vi går gjennom isolasjoner, waves og robot. Det blir også Boogaloo, og vi skal gå litt dypere inn i hva funk handler om.

PEDAGOGER PÅ SOMMERKURSET 2024:

Kristina Lvova Høydal er utdannet danselærer fra Høyskolen Kristiania med fordypning i samtidsdans. Hun har også gått på Forstudium i dans ved Spin-off og danselinjen på Follo folkehøgskole. Kristina jobber både som utøvende danser og pedagog, og har tidligere vært vikar i Asker kulturskole i flere perioder.

Mohammed «Funkymoe» Hussein er en av Skandinavias mest anerkjente og beste dansere innen popping stilen, og bor for tiden i Asker. Han har bred erfaring som utøvende danser og danselærer, og har også vært dommer i flere store Battles. Han har vunnet den Skandinaviske kvalifiseringen for verdensmesterskapet i Street Dance ‘Juste Debout’ som gjorde at han fikk være med i verdensfinalen i Paris foran 16 000 mennesker, og kom der til kvartfinale. Funkymoe har reist rundt i hele Norge med «Den kulturelle skolesekken» for å lære barn og ungdom dansestilen popping.

Anne Bratteberg har utdanning fra Dans Forstudium ved Trøndertun Folkehøgskole, Bachelor i samtidsdans fra Universitet i Stavanger med et semester ved Academy of Performing Arts i Slovakia og Praktisk-pedagogisk utdanning i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har undervist på flere danseskoler, blant annet Kristi Skulleruds ballettskole, Danseverket, Rud vgs. og ved talentprogrammet DanseFot, og er en av de faste danselærerne i kulturskolen.

Charlotte Holler Skovdahl har utdanning fra Bårdar akademiet og hip hop-linjen ved Follo folkehøgskole. Hun er tidligere elev ved Asker dans og ballettskole i tillegg til at hun har danset på mange andre skoler i Oslo og Paris.
Hun er fast Hip hop-lærer i Asker kulturskole.

Andreas Vorkinnslien begynte med breakdance i 2005, og har vært medlem i Kingwings Crew siden 2010. Han har gått danselinjen på Fagerborg vgs. og har senere tatt hip hop utdanning på Flow Dance Academy.
Med Kingwings har han deltatt i en rekke arrangementer og TV-programmer, blant annet Romeo og Julie med Nasjonalballetten UNG, Norske Talenter, Stjernekamp og deres eget show «The Formula». Han har deltatt i mange danseprosjekter og hadde også en av hovedrollene i ungdomsserien AF1 på NRK.
Andreas har undervist på flere private danseskoler og er fast break-lærer i Asker kulturskole.

Marianne Schwarz er utdannet fra Statens balletthøgskoles pedagoglinje og London Contemporary Dance School, og har også videreutdanning innen sansemotorisk trening og veiledningspedagogikk. Hun var med og etablerte Asker dans og ballettskole i 1988, har undervist der fra starten av og videre nå i Asker kulturskole. Marianne underviser også dans ved Rønningen skole og ved PPU-utdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo.