yoga

 

YOGAKURS VÅREN 2021: 

””””””””””””””””’

YOGA FOR UNGDOM 10-16 år

Torsdager kl 1600-1645  – Kursavgift 2420 – 17 uker

Kursstart torsdag 21. januar

Lærer: Bibbi Randen

Kursbeskrivelse: Yoga handler om pust og tilstedeværelse, ikke prestasjon. Alle kan gjøre yoga, med utgangspunkt i egen kropp og egne forutsetninger. Yoga kan være et verktøy for bedre å håndtere stress og mas, i tillegg til at praksisen gjør hver enkelt sterkere og mer myk og smidig. Det viktigste av alt er at yoga er gøy! I dette kurset vil hver enkelt bli godt kjent med klassiske yogastillinger, vi vil fokusere på pusten og hver time avsluttes med en god avspenning. Kurset tilpasses til hver enkelt deltaker.

Bibbi Randen er utdannet lærer i kommunikasjon og språk. Hun tok sin første lærerutdanning i yoga i 2012 og har fortsatt utdanningen innen yoga etter dette. Hun har undervist yoga på Sats Elixia Asker like lenge. Hun har tatt Greville Henwoods «Groovy Yoga kurs» (2015), som er et kurs for å undervise barneyoga samt er sertifisert barneyogalærer fra Oslo Yoga (2017). Bibbi har undervist i barneyoga på SatsElixia Asker, på ulike SFO i Asker samt ungdomsyoga ved Asker Dans og Ballettskole.

*********** 

DYNAMISK YOGA, litt øvet nivå

Onsdager kl 2015-2130 –  Dette kurset går ikke i vårsemesteret.

 

Lærer: Trude Kristin Eidtang

Prøv yoga! Hos Asker dans og ballettskole kan du følge et fast yogakurs over tid. Dette gir større mulighet for fordypning og utvikling enn eksempelvis drop-in timer. Gruppen er liten og det gis tett oppfølging og personlig veiledning.                                                                                                        

Ta kontakt for prøvetime!

Kurset henter inspirasjon fra Vinyasa, Klassisk yoga og Yin-yoga. Vi utforsker ulike sekvenser og kombinasjoner, samt noen av de mer avanserte yogastillingene, eksempelvis armbalanse-asanas, som krever både styrke, balanse og fleksibilitet. Vi gjør også myke og rolige øvelser og tøyninger som innledning og avrunding av timene. Det legges vekt på koordinasjon av pust og bevegelse og en gradvis progresjon i takt med egne forutsetninger.
Yoga øker fleksibilitet og kroppsbeherskelse, og kan være et godt supplement til dans eller annen trening.
Det er en fordel å kjenne til basis-elementer i yoga, slik som Solhilsen, da undervisningen for en stor del er flytbasert. Du bør være i normalt god form og ikke ha spesielle skader, da kurset ikke er tilrettelagt for dette.

Trude Eidtang har undervist i yoga i 10 år og har vært fast yogalærer hos Asker dans og ballettskole siden 2013. Hun er internasjonalt godkjent yogalærer i Hatha Flow Yoga fra nederlandske Ekhart Yoga (RYT200).
Trude har også studert Klassisk yoga ved Yogaskolen i Norge (200t), Ashtanga med Schirin Zorriassateiny/ Marisa Van Vuuren, Restoratives med Donna Fahri og Alignment Principles med Mark Stephens. Hun har en teacher training i Ansiktsyoga etter Annelise Hagens ”The Yoga Face Methode” og tar i 2019 en fordypning i Yin Yoga med Kassandra Reinhardt (RYT30).
I tillegg har hun grunnleggende kurs i Yogamassasje fra Axelsons Body Work School og bakgrunn fra dans både som utøver og instruktør.Se mer informasjon om Trude og hennes øvrige kurs på http://villmarksyoga.no. 

For påmelding til prøvetimer og spørsmål – tlf 66 90 23 70 eller e-post: marianne.schwarz@asker.kommune.no.

For påmelding gå inn på www.askerkulturskole.no og fyll ut påmeldingsskjema/søknad om plass.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *