yoga

YOGAKURS HØSTEN 2019:

YOGA FOR BARN 6-8 ÅR  – NYHET!

Lørdager kl 1315-1400. Kursavgift kr 720 – 5 ganger

Kursstart fra 31. august.

Lærer: Marianne Skarholt

Kursbeskrivelse: I yoga for barn fra 6-8 år er  det yogahistorien som er den røde tråden gjennom timen. Vi bruker fantasien og drar på reise. Gjennom dette gjør vi mange morsomme yogastillinger, pusteøvelser, massasje, konsentrasjon og avspenningsteknikker. Alle øvelsene gjøres gjennom lek og er både beroligende og aktiviserende. Et mål er at alle skal oppleve både å mestre og å få utfordringer. Yoga gir barn mulighet til bedre å forstå og bli mer bevisst seg selv og sin egen kropp, men fremfor alt, yoga er gøy. Yoga er bra for kroppen og selvfølelsen.

Marianne Skarholt er utdannet KRI Kundalini yoga Instruktør, en utdanning som går over 600 timer og har i tillegg utdanning i yoga for småbarn, yoga for barn og familieyoga. Hun jobber for tiden med en barneyogabok.  “Jeg har med mye glede jobbet med yoga siden 2006 og barneyoga er det jeg liker aller best å jobbe med. Det er givende å se at barn opplever mestring gjennom alt de kan få til og rørende å oppleve hvordan de knytter bånd til andre i gruppen. ”

””””””””””””””””’

YOGA FOR UNGDOM 10-16 år

Torsdager kl 1600-1645  – Kursavgift 2020 – 14 uker

Kursstart torsdag 29. august

Lærer: Bibbi Randen

Kursbeskrivelse: Yoga handler om pust og tilstedeværelse, ikke prestasjon. Alle kan gjøre yoga, med utgangspunkt i egen kropp og egne forutsetninger. Yoga kan være et verktøy for bedre å håndtere stress og mas, i tillegg til at praksisen gjør hver enkelt sterkere og mer myk og smidig. Det viktigste av alt er at yoga er gøy! I dette kurset vil hver enkelt bli godt kjent med klassiske yogastillinger, vi vil fokusere på pusten og hver time avsluttes med en god avspenning. Kurset tilpasses til hver enkelt deltaker.

Bibbi Randen er utdannet lærer i kommunikasjon og språk. Hun tok sin første lærerutdanning i yoga i 2012 og har fortsatt utdanningen innen yoga etter dette. Hun har undervist yoga på Sats Elixia Asker like lenge. Hun har tatt Greville Henwoods «Groovy Yoga kurs» (2015), som er et kurs for å undervise barneyoga samt er sertifisert barneyogalærer fra Oslo Yoga (2017). Bibbi har undervist i barneyoga på SatsElixia Asker, på ulike SFO i Asker samt ungdomsyoga ved Asker Dans og Ballettskole.

*********** 

DYNAMISK YOGA, litt øvet nivå

Onsdager kl 2015-2130 – Kursavgift kr 2550 – 15 uker

Kursstart fra 28. august.

Lærer: Trude Kristin Eidtang

Dette er et kurs for deg som har noe erfaring med dynamisk yoga og kjenner til grunnelementer som solhilsen og ujaii-pust. Undervisningen er i stor grad flytbasert.
Kurset henter inspirasjon fra Ashtanga, Vinyasa, Klassisk yoga og Yin-yoga. Vi utforsker ulike sekvenser og kombinasjoner, samt noen av de mer avanserte yogastillingene, eksempelvis armbalanse-asanas, som krever både styrke, balanse og fleksibilitet. Vi gjør også myke og rolige øvelser som innledning og avrunding av timene.
Det legges vekt på koordinasjon av pust og bevegelse og en gradvis progresjon.
Yoga øker fleksibilitet og kroppsbeherskelse, og kan være et godt supplement til dans eller annen trening.
Du bør være i normalt god form og ikke ha spesielle skader, da kurset ikke er tilrettelagt for dette.

Trude K. Eidtang er internasjonalt godkjent yogalærer i Hatha Flow Yoga fra nederlandske Ekhart Yoga (RYT200). Hun har også studert Klassisk yoga ved Yogaskolen i Norge (200t), Ashtanga med Schirin Zorriassateiny/ Marisa Van Vuuren,  Restoratives med Donna Fahri og Alignment Principles med Mark Stephens. Hun har en teacher training i Ansiktsyoga etter Annelise Hagens ”The Yoga Face Methode” og tar våren 2019 en fordypning i Yin Yoga med Kassandra Reinhardt (RYT30).
I tillegg har hun grunnleggende kurs i Yogamassasje fra Axelsons Body Work School og bakgrunn fra dans både som utøver og instruktør.
Trudes yoga er dynamisk og flytbasert, med innslag av klassiske asanas og yin-elementer. Hun vektlegger koordinering av pust og bevegelser og en gradvis progresjon i takt med egne forutsetninger.
Se mer informasjon om Trude og hennes øvrige kurs på http://villmarksyoga.no. 

 

For påmelding til yogakurs og spørsmål – tlf 66 90 23 70 eller e-post: askerdan@online.no. Det ligger også påmeldingsskjema på den øverste menylinjen under påmelding.